Un mesaj către femei. Cine este bărbatul?

Bărbaților nu le place să facă lucruri care ar putea să îi facă slabi, neajutorați, emasculați sau vulnerabili.

Un bărbat va vrea întotdeauna să fie stoic. Această necesitate este una biologică și hrănește energia masculină inerentă. Din acest motiv, majoritatea dintre noi am fost învățați că deschiderea și împărtășirea sentimentelor este o slăbiciune. Nu putem fi confortabili vorbind deschis despre emoțiile noastre și necesitățile noastre ca bărbați dar și ca oameni. Când un bărbat devine retractil și simte nevoia de a se închide sau dă dovadă de ego, în fapt de vină nu este partenerul ci dorința sa de a nu părea slab. Împărțirea emoțiilor este un aspect necesar al supraviețuirii, dar noi neștiind cum am putea să le exprimăm și să le înțelegem devenim inconștient acaparați de ego. De acea nevoie să controlăm, să demonstrăm, să câștigăm. De cele mai multe ori ne simțim frustrați pentru că nu știm cum să deschidem partenerele.

Dacă partenerele noastre devin dezamăgite sau supărate pentru că nu știm să le susținem și primim destule admonestări, atunci tindem să nici nu mai încercăm. Adevărul este următorul. Bărbații care nu sunt în uniune cu energia lor feminină în aceeași măsură în care sunt cu cea masculină, devin niște copii râzgâiați. Ne este foarte greu să acceptăm că putem trăi și noi prin inimă, nu doar prin minte și ego. Bărbații au de combătut nu doar nesiguranțele, insuficiențele, frica și anxietățile inerente ființei umane, dar pentru a coborî în inimă este necesar să învingă ego-ul. Mult prea des vrem să fim invulnerabili și neînfricați, dar această tendință ne face să respingem orice lucru care ne face vulnerabili. Ne rănim pe noi înșine și pe cei care ne iubesc pentru că încetând să părem invulnerabili devenim fricoși.

Deschizându-ne inimile, nu ne permitem să simțim doar bucuria și fericirea inerente unei inimi deschise ci și durerea. Ceea ce rezultă în dubii și întrebări despre valoarea noastră ca oameni și parteneri. Înseamnă să fim vulnerabili la vinovăție, rușine, frică și regret. Înseamnă că nu ne mai putem ascunde în spatele ego-ului și devenim neajutorați în conceptele noastre existențiale.  Pentru a iubi și a ne lăsa iubiți din inimă și nu din ego necesită foarte mult curaj. Înseamnă înfruntarea fricilor și a dubiilor care transformă băiatul în bărbat.

Este necesar să fim prezenți pentru partenera pe care o iubim chiar și atunci când nu știm ce să facem. Chiar și atunci când suntem invadați de dubii și nu avem nicio soluție, să ne luăm partenera de mână și să îi spunem „sunt aici pentru tine și nu voi pleca nicăieri. Voi fi puternic pentru tine și pentru noi. Nu va trebui să înfrunți himerele singură.” Acesta este modul în care bărbatul îmbrățișează iubirea și nu ego-ul sau frica. Aceasta este puterea care provine din asumarea vulnerabilității și a iubirii. Nu putem trăi viața mișelesc, ascunzându-ne în spatele ego-ului și ignorând sentimentele doar pentru că ne este frică de asumare. Vulnerabilitatea și gentilețea pot fi foarte ușor îmbinate cu fermitatea și seriozitatea. Sunt atribute ce trebuiesc doar exersate.

Femei, dacă bărbatul de lângă voi încearcă, încurajați-l și dați-i de înțeles că sunteți mândre de el. Nu îi sabotați efortul sau dezvoltarea spunându-i ceea ce nu face. Susținându-i iubirea de sine și compasiunea autentică, îi dați puterea și curajul de a fi bărbatul care vrea să fie pentru amândoi. Iar ceea ce veți primi înapoi va fi iubirea, aprecierea și spațiul vostru vital pentru ca amândoi să vă puteți manifesta autentic.

Leave a comment