Poate fi destinul nostru influențat de alegerile noastre nesemnificative?

Destinul pare ceva inamovibil și imposibil de influențat de ceva atât de nesemnificativ precum spălatul pe dinți. Această versiune de opinie este cea mai răspândită și cea mai toxică de asemenea. Viteza pe care ne-o predă societatea ne răpește din simplitatea și ințelepciunea unor acțiuni cu un impact important. Suntem invățați din copilărie că fericirea este sinonimă cu adunarea a cât mai multe, lucruri, prieteni, bani, vacanțe sau privilegii. Cand ajungem la viața adultă nu conștientizăm importanța puținului și a micilor acțiuni cotidiene. Repezeala a devenit normă și a dus la numeroase afecțiuni și dureri. Este necesar să încetinim, să privim și să acționăm conștient pentru a creea multe amintiri și trăiri.

Cum decurge o zi normală pentru majoritatea oamenilor?

Ne trezim obligați de alarmă, ne verificăm telefonul, ne spălăm în grabă, mâncăm în grabă și ducem un război în trafic pentru a ajunge la lucru. Lucrul este o continua agitație, pentru ca mai apoi să ajungem acasă extenuați și tot ceea ce ne dorim este o ultimă mângâiere a partenerului sau al netflix-ului înainte să ne culcăm. Sărim din automatism în automatism până adormim, iar a doua zi o luăm de la capăt în aceleași ritm.

Avem o șoaptă aproape neînțeleasă în minte care ne spune că trebuie să continuăm ceea ce facem încă puțin. Nu ducem gândul până la capăt și nu ne întrebăm: „ puțin până se va întâmpla ce?”. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre cotidiene și zilele devin ani care se metamorfozează în destinul neprielnic. Schimbarea chiar și a unei singure alegeri pe care în mod normal am face-o automat poate aduce o serie de evenimente plăcute. Alegerile constante și condensate devin rutina noastră zilnică care mai apoi schimbă ceea ce primim de la univers. Deci alegerile sunt fundamentul dar există o schemă clară care explică modul în care ele ne influențează mintea, viața și destinul:

ALEGERILE CONSTANTE–––-àRUTINA–––àGÂNDURILE/EMOȚIILE–––àSISTEMUL DE CONVINGERI–––àACȚIUNILE–––àCOMPORTAMENTUL–––àREZULTATELE–––àDESTINUL

A ajunge de la alegeri la rezultate este un drum foarte lung și greu. Sunt necesare dedicarea, disciplina, concentrarea, perseverența și un scop clar care să ne tragă acțiunile. Alegerile nesănătoase pot fi conștient schimbate cu unele sănătoase și pozitive. Dacă le repetăm 21 de zile vor face parte din rutina noastră zilnică și o parte integrantă din viața noastră. Este inevitabil ca aceste schimbări să nu vină cu urmări pozitive în modul în care percepem lumea din jur. Odată ce rutina este familiară și a înlocuit ritualurile negative din viața noastră, gândurile încep să se schimbe iar emoțiile ca reacții ale acelor gânduri vor proceda la fel. Ambele se vor alinia cu energia pozitivă a noilor acțiuni. Emoțiile influențează gândurile și gândurile emoțiile. De aceea este important ca ambele să fie încărcate pozitiv. Mai departe, sistemul nostru profund de convingeri vor fi schimbate datorită gândurilor și emoțiilor elevate. Asta însemnând că nu vom mai crede și acționa cum făceam înainte; spre exemplu nu ne vom mai pierde cumpătul în aceleași circumstanțe. Când vom reuși acest lucru, acțiunile noastre vor arăta complet altfel iar comportamentele noastre de asemenea. Ceea ce se traduce în alte rezultate și în final redefinirea destinului.

Trecem mult prea ușor cu vederea alegerile minuscule din viețile noastre. Le interpretăm ca fiind surplusul alegerilor importante și cu un impact serios. Ceea ce nu de dăm seama este că acele alegeri serioase și importante sunt înfiripate de o minte construită încet, încet din alegerile aparent nesemnificative. Există o relație de interdependență între alegerile constante și rezultate; se influențează reciproc și oferă produsul finit, destinul. Nu trebuie decât să dăm mai mare atenție  aspectelor minuscule din viața noastră și pas cu pas vom observa schimbările pozitive care ne vor purta către o satisfacție mai mare și un destin savuros.

Leave a comment