Mesaj către bărbați. Cine este femeia?

Femeile sunt nimfele care împrăștie frumusețe și gingășie din preaplinul inimii.

Doamnele și domnișoarele acestui pământ sunt cele care trăiesc în fiecare zi doar prin inimă. Într-o societate concentrată pe minte și ego, au multe dificultăți în a fi înțelese. Emoțiile sincere și expresivitatea caldă sunt nefolositoare la muncă sau cu colegii. La aceste lucruri se mai adaugă și parteneri care necunoscându-se, ajung să perpetueze aceeași cenzurare emoțională. Crescând în asemenea mod, majoritatea femeilor nu dau frâu liber fluviului de emoții pe care îl ascund în interior. Devin ascunse în modul lor de manifestare și fără un semn clar de la partener că împărtășirea sentimentelor este permisă, rămân în negare emoțională. Ajung să își renege frumusețea lor interioară din cauza lipsei de siguranță.

Crevasa imensă creată între femei și bărbați este aici. Bărbatul este logic, analitic și mintal iar femeia este creativă, fluidă, spirituală și își are lăcașul în inimă. Mintea și inima dacă lucrează împreună sunt un cuplu imbatabil, dar dacă sunt incongruente, este un coșmar de zile mari. Și aici se întâlnesc femeile și bărbații; unul aduce mintea și ego-ul celălalt inima și emoțiile. O aventură pe cinste! Din punct de vedere spiritual, femeile au energie de tip yin, o energie precum apa, fluidă și cursivă precum emoțiile. Energia lor trece în primul rând prin inimă, înainte de ajunge în restul corpului iar mai departe să fie exteriorizată. Din acest motiv, de altfel, femeile nu pot separa sexul de iubire, sau o vor face cu mare dificultate. Corpul femei va fi întotdeauna în interdependență cu inima și emoțiile. Emoțiile, mai putem spune, sunt compasul lor, cum este mintea-logica- compasul nostru, al bărbaților.

Majoritatea femeilor au nevoie de emoție, conecțiune și apropiere pentru a se deschide și pentru a fi în siguranță. Unui bărbat îi este foarte greu să înțeleagă această nevoie, fiind învățați să protejeze doar trupul femei. Nu înțelegem că protecția se extinde mult mai profund decât asupra corpului. Sufletul, care este tronul inimii, și emoțiile necesită o protecție mai mare decât trupul având în vedere că în era noastră pericolele exterioare nu mai sunt atât de mari. Acceptarea, comunicarea, vulnerabilitatea, siguranța emoțională sau crearea spațiului pentru o manifestare onestă sunt aspecte cruciale pentru a avea o femeie fericită lângă noi. În fapt, sunt aspecte de o simplitate de neimaginat, dar noi, cu mintea noastră mult prea analitică vrem cu tot dinadinsul să complicăm lucrurile.

Deciziile femeilor sunt luate în mare parte, nu cu mintea, ci cu sufletul și inima. Bineînțeles că trec prin filtrul minții, dar ultimul cuvânt îl va avea întotdeauna sufletul. Ceea ce schimbă întru totul nevoile lor, acțiunile și manifestarea. O femeie va avea nevoie de acceptare totală pentru a îndrăzni să ofere tot ceea ce are oferit. Odată ce sufletul și inima le spun că sunt în siguranță atunci vor fi pregătite să se manifeste. Apreciază vulnerabilitatea partenerului și simplitatea unei conversații fără stăvilarele impuse de ego. Femeile înțeleg că puterea adevărată se regăsește în vulnerabilitate nu în control și ecuații comportamentale. Înțeleg că vulnerabilitatea este cea care duce inevitabil la intimitate și coeziune emoțională. Înțeleg că deschiderea inimii noastre provine de la distrugerea crustei de așteptări și prejudecăți care o înconjoară. Putem fi atenți, ca bărbați, la:

  • Nu este necesar ca bărbatul să dovedească nimic. Trebuie doar să fie prezent
  • Ascultă fără prejudecăți inima partenerei
  • Bărbatul permite partenerei să-și exprime sentimentele, validându-le
  • Comunică autentic într-un mod în care îi oferă partenerei respect
  • Este conștient de nevoile partenerei ca și când ar fi ale lui
  • Este protector și face tot ce este necesar pentru a se simți în siguranță
  • Este cel mai bun prieten și sfetnic
  • Îi este devotat, o consideră o prioritate și se dedică la a-i susține nevoia de a fi apreciată și înțeleasă

Leave a comment