10 motive pentru a face un duș rece dimineața

Experiențele mele cu dușurile reci au fost ambivalente. Am avut perioade când eram foarte motivat de ceea ce făceam încât dimineața reușeam să trec cu stoicism prin apa rece ca gheața. În alte momente, intram în cabina de duș mă atingeau 10 stropi de apă rece și ieșeam. Pur și simplu nu aveam tăria mentală să continui. Mă gândeam de ce să fac un duș înghețat când aș putea foarte bine să intru sub apa caldă și să mă bucur. Eh bine, există numeroase motive pentru a alege varianta inconfortabilă decât cea confortabilă. După cum știm, confortul este cel mai mare inamic al evoluției. Disconfortul este cel care întărește abilitățile noastre. Mai jos aveți o listă cu motivele pentru care dușurile reci de dimineață sunt benefice nu doar pentru corp ci și pentru minte:

5 BENEFICII PENTRU SĂNĂTATEA FIZICĂ:

Părerile convenționale ne spun că dușurile reci sunt nesănătoase și ne pot îmbolnăvi. Numeroase studii au dovedit că acest lucru este doar un mit. Adevărul este că dușul rece este chiar terapeutic și unul dintre cele mai sănătoase modalități ale corpului de a regla temperatura internă și de a proteja sistemul imunitar.

  1. Îmbunătățește circulația sângelui- Prin temperaturile reci, sângele va curge către organe pentru a le proteja de temperaturile scăzute.
  2. Îmbunătățește starea- Este într-adevăr greu de a cuantifica o stare. Însă, există studii care ne arată că dușurile reci pot fi un remediu pentru depresie! Acest lucru se datorează faptului că apa rece crește cantitatea de impulsuri electrice din creier. Cu alte cuvinte, nu lasă creierul să devină letargic. Îl înghiontește puțin și îl motivează să nu intre în stări negative.
  3. Îmbunătățește sistemul imunitar- Cei care fac câte un duș rece prezintă o imunitate crescută. Corpul nu mai cedează așa ușor la răceli sau chiar boli.
  4. Respirație mai profundă- Apa rece de obicei ne introduce în hiperventilație. Însă, panica nu ajută la nimic. Este necesar să rămânem calmi și să respirăm profund. O perioadă de timp petrecută învățând să respirăm profund și calm ne va ajuta în orice situație.
  5. Avantaje metabolice- Cu alte cuvinte, pierdeți în greutate! Cine ar fi crezut că un duș ne poate ajuta să pierdem din kilograme? Apa rece induce un ritm metabolic ridicat. Temperaturile scăzute obligă corpul să regleze constant temperatura interioară, ceea ce reprezintă un efort care consumă calorii.

5 BENEFICII PENTRU SĂNĂTATEA PSIHICĂ:

  1. Ne învață să acceptăm- Făcând zilnic câte un duș rece care creează o mare reținere din partea noastră, ne învață să acceptăm durerea. Ne învață să acceptăm faptul că uneori trebuie să facem anumite lucruri pe care nu vrem să le facem. Obișnuindu-ne să acceptăm lucrurile neplăcute care ni se întâmplă, ne dezvoltăm mușchiul recunoștinței pentru tot ceea ce avem în viața noastră
  2. Ne învață să fim umili- Până și cea mai arogantă persoană va deveni umilă în momentul în care intră într-o cadă sau sub un duș rece ca gheața. Va avea probabil aceeași reacție ca oricare altă persoană. Ca vrea să iasă mai repede din duș! O asemenea măsură ne face să realizăm că suntem totuși mici în fața naturii și a temperaturilor.
  3. Ne învață să tolerăm mai ușor provocările- Când dorim să ne dezvoltăm un lucru este limpede, trebuie să învățăm cum să fim inconfortabili. Acceptarea și iubirea disconfortului sunt rețetele succesului pe termen lung. Dușul rece ne învață să tolerăm stresul și situațiile inconfortabile. Este un mod de a întări mintea și nivelurile toleranței.
  4. Ne disciplinează- Voința este una dintre cele mai puternice trăsături umane. Decide absolut toate rezultatele noastre. Ea determină dezvoltarea noastră, nivelul controlului sau perseverența în a fi într-o formă fizică bună. Voința nu este din păcate un cadou din naștere, trebuie antrenată și exersată pentru a fi puternică. Dușul rece asta face. Întărește puterea voinței zilnic, stând câteva minute nemișcați în apa rece.
  5. Ne învață să medităm eficient- Wim Hof, distrugătorul de recorduri vizând temperaturile scăzute, ne spune că reușind să controlăm respirația atunci când intrăm în apa înghețată, vom putea intra într-o stare meditativă puternică. Este un exercițiu benefic pentru întărirea minții și a-i ordona ceea ce dorim noi de la ea. O asemenea meditație va înlătura orice stres sau anxietate pentru a vă începe dimineața într-un mod exploziv.

Sper că această listă v-a făcut cel puțin curioși să încercați un duș rece când vă treziți. Știți ce spuneam când eram mici și încercam să ne motivăm, ”încercarea moarte n-are”. Încercați și vedeți dacă vi se potrivește. Mă-ndoiesc profund că beneficiile nu se vor putea vedea într-un viitor nu prea îndepărtat. Spor la rece!

Leave a comment